Τα τελευταία τρία λεπτά - Paul Davies

Τα τελευταία τρία λεπτά

Τα τελευταία τρία λεπτά By Paul Davies

  • Genre: Science & Nature
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Τα τελευταία τρία λεπτά read description and reviews

Book ➲ "Τα τελευταία τρία λεπτά" Audiobook ➲ "Τα τελευταία τρία λεπτά"

Κανείς δεν μπορεί να αφηγηθεί αυτή την ιστορία και να εξερευνήσει τις συνέπειές της για την ανθρωπότητα και την επιστήμη καλύτερα από τον Paul Davies, τον «σημαντικότερο συγγραφέα βιβλίων επιστήμης», όπως τον χαρακτηρίζει η Washington Times. O διακεκριμένος φυσικός διαθέτει την καταπληκτική ικανότητα να εξηγεί δυσνόητες έννοιες με απλά λόγια και να αναλύει τις φιλοσοφικές συνέπειες των πιο νέων ιδεών που γεννιούνται στην πρώτη γραμμή της έρευνας.
Σε τούτο το συναρπαστικό βιβλίο, ο αναγνώστης μπορεί να δει την αιώνια νύχτα που θα επέλθει όταν θα σβήσει το φως του Ήλιου. Θα βρει μια περιγραφή του θανάτου των άστρων, που θα είναι η μοιραία συνέπεια της εξάντλησης των πυρηνικών καυσίμων τους. Θα ταξιδέψει στις τεράστιες χρονικές περιόδους κατά τις οποίες οι μαύρες τρύπες, που θα αποτελούν την τελευταία σημαντική πηγή ενέργειας, θα καταπίνουν τα διασκορπισμένα υπολείμματα των νεκρών γαλαξιών. Και τότε ίσως επέλθει η Μεγάλη Σύνθλιψη: τα τελευταία τρία λεπτά, κατά τα οποία η θερμοκρασία του σύμπαντος θα αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε ακόμη και οι ατομικοί πυρήνες θα αποσυντεθούν. 
Άραγε αυτό θα είναι το σκηνικό στο οποίο θα παιχτεί η τελευταία πράξη του κοσμικού δράματος; Ή μήπως το τέλος του σύμπαντος πρόκειται να είναι πολύ διαφορετικό και να επέλθει συντομότερα, με τη μορφή μιας ξαφνικής και απροσδόκητης κοσμικής καταστροφής; Αλήθεια, θα υπάρξει κάποιο τέλος; Και, αν το σύμπαν διαρκέσει για πάντα, η ανθρωπότητα ή οι απόγονοί της —είτε είναι ρομπότ είτε έχουν σάρκα και οστά— θα βρουν έναν τρόπο να επιβιώσουν μέσα στην αιώνια νύχτα;

Τα τελευταία τρία λεπτά book review; Τα τελευταία τρία λεπτά book description; Paul Davies; Science & Nature books

Leave a review about this book